Het verhaal achter het boek

Mijn naam is Ted Janssen en ik ben de schrijver van het boek 'Als iedere seconde telt…'

Sinds 1989 ben ik werkzaam in de beveiligingswereld, waar ik allerlei disciplines heb doorlopen. In 2007 begon ik bij mijn huidige werkplek, een interne beveiligingsdienst op een vakantiepark.

Hier werd ik in 2009 geconfronteerd met een calamiteit die echt indruk maakte. Wat heet, het draaide mijn leven letterlijk op zijn kop. Al na enkele dagen besefte ik, dat de situatie een grote impact op mij had, zowel binnen als buiten mijn werk. Dat was voor mij ook de reden om in een vroeg stadium te beginnen met notities en dagverslagen om voor mezelf bij te houden wat er met me gebeurde.

Daardoor is het verhaal ook zo authentiek. Het gevoel wat ik bij bepaalde situaties beschrijf is ook letterlijk het gevoel van dat moment en niet iets wat ik in een veel later stadium nog eens opgeroepen heb. Toen ik een klein jaar na de calamiteit besloot om meer met mijn verhaal te doen had ik één voordeel en één nadeel. Het voordeel was dat ik niets hoefde te verzinnen, het nadeel was dat ik tijdens het schrijven vaak situaties herbeleefde waardoor dit een behoorlijke impact had. Uiteindelijk bestrijkt het verhaal ruim twee jaar van mijn leven.

Het blijft wel apart. Het is een persoonlijk verhaal, maar toch kies ik ervoor om iedereen de mogelijkheid te geven om het te lezen. Waarom? Omdat ik uiteindelijk, na alle ellende die ik doorgemaakt heb, ervan overtuigd ben dat we als team iets neergezet hebben waar we trots op mogen zijn en ik hoop dat dit boek een passend eerbetoon is aan alle mensen die erbij betrokken zijn geweest.

Ted
© Copyright Webdesign Loet van Haperen
© Copyright boek Ted Janssen